Skip to main content

Om Saiva Camping

Saiva Camping har drivits i sin nuvarande regi sedan 2004, men har funnits sedan 1960-talet. Campingen är belägen vid Baksjön i Vilhelmina, Norrlands inland och här finns det goda möjligheter att avnjuta vackra miljöer, jaga, fiska och delta i guidade aktiviteter som t.ex. bäversafari och kajaktur på sjön. Många uppskattar närheten till naturen samtidigt som det är gångavstånd (ca. 1km) till Vilhelminas centrum.

Saiva har i dagsläget 23 stugor och 55 campingplatser för husvagn och husbil. Gräsytor för tältare finns. I receptionshuset finns present – souvernirbutik och kiosk med café, TV och öppen spis.

Historia

Saiva Camping startades här i början på 60-talet och bedrevs fram tills år 2000 i kommunens regi. I nuvarande regi har campingen bedrivits sedan 2004. Fram till 2014 har campingen bedrivits traditionellt med uthyrning av främst campingplatser och stugor.

2014 började vi mer aktivt att förmedla guidade aktiviteter.

Saiva den förtrollade sjön, ordet Saiva är samiska och är ett tillstånd du går in i efter ditt levande (lite som reinkarnation), din själ går in i en sjö, fjäll eller liknande. Området vid Baksjön sägs ha andar som tillser att du alltid får fisk, men endast om du fiskar med respekt för andarna och för naturen.

Kontakta oss på Saiva Camping och Stugby

Adress:

Saiva Camping
Baksjön
912 31 Vilhelmina
Telefon: +46 940-107 60
Mail     : info@saiva.se
eller via kontaktformuläret